IMG_3996

Artista de formació i activitat eclèctica, musicòleg i intèrpret dedicat al repertori medieval. Les seves actuacions conjuguen la pràctica musical amb escenografies que recreen espais onírics de reflexió i sentiment. També imparteix conferències en institucions acadèmiques i universitats, il·lustrades amb l’exposició d’instruments de corda i la interpretació de música medieval.

Antoni Madueño és deixeble del tenor Josep Benet, i es va formar en cant i en música medieval amb Jordi Noguera i Antoni Rossell. Llicenciat en Filosofia té també un doctorat en Musicologia especialitzat en música profana medieval. S’ha dedicat a la investigació del repertori trobadoresc i a l’organologia medieval, especialment a la construcció d’instruments de corda que utilitza als seus concerts.

Durant la seva trajectòria musical ha actuat amb diverses formacions vocals i instrumentals i també realitza col·laboracions habitualment amb d’altres artistes d’àmbits com ara la dansa, la poesia, les arts plàstiques, i amb d’altres intèrprets de música medieval.

Des de 2015 dirigeix el projecte Despertant instruments adormits, de construcció de rèpliques dels instruments musicals de la Portalada de Ripoll. Es tracta d’una iniciativa que inclou concerts de gran format, amb les músiques del Scriptorium de Ripoll, i d’una exposició coproduïda pel Museu de la Música de Barcelona, el Museu Episcopal de Vic i el MNAC, que estan representant arreu la Candidatura UNESCO de la Portalada de Ripoll.

Ha rebut l’encàrrec de l’Agència Catalana de Patrimoni (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) per crear i dirigir el festival La Ciutat Perduda, al Conjunt Patrimonial d’Olèrdola, la primera edició del qual ha tingut lloc en agost de 2016. Actualment prepara un disc per al segell Trob’art, De metamorfosis i viatges, sota la direcció de Gérard Zuchetto.

One thought on “Trajectòria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.